De universele regel van drie

Al het goede komt in drieën zeggen ze. Hoewel ik als kind van meerdere culturen, met een gezond ontzag voor het ‘buiten’ normale, zelf niet zo bijgelovig ben – tenminste, dat denk ik – , ben ik het in één ding wel: als iets drie keer op mijn pad gekomen is, is dat een boodschap van het universum. Het is dan voor mij tijd om te onderzoeken of het iets voor mij is. Hieronder lees je wat ik bedoel ten aanzien van 2 grote veranderingen in mijn leven.

Met de regel van drie als uitgangspunt ben ik in 1996 de (toen) 3-jarige opleiding Voice Dialogue en Transformatie Psychologie gaan volgen bij het ITP in Bergen. Ik hoorde voor het eerst dat dit bestond tijdens mijn Reiki initiatie twee jaar eerder. Vervolgens kreeg ik op mijn werk ‘zomaar’ te horen dat dit wat voor mij kon zijn. Daarna kreeg ik botweg van mijn loopbaancoach ongevraagd de aanmeldingsformulieren in m’n hand gestopt. Wat kan een dame dan nog doen? M’n verstand prevelde nog dat ik dan tenminste een informatiegesprek met het ITP zou moeten hebben, maar eigenlijk voelde ik wel waar m’n toekomst lag. Dit besluit heeft mij mooie dingen gebracht, zowel privé, als in mijn carrière bij mijn toenmalige werkgever en in mijn huidige praktijk als coach en trainer.

Ditzelfde gebeurde  met de Jassentechniek. Het woord hoorde ik voor het eerst in een tv-uitzending over paranormale kinderen van SBS6 in 2010. Ik was geïntrigeerd, maar niet voldoende om te googlen. De tweede keer was niet veel later in een wachtkamer van een ziekenhuis. Ik pakte een blaadje en dat viel toevallig open op iets over Jassentechniek. Daarna hoorde ik het woord in het voorbijgaan ergens in Amsterdam. Toen heb ik maar gegoogled en aansluitend gebeld wanneer er cursus gegeven zou worden. Dat bellen deed ik op een donderdag. “Natuurlijk” kreeg ik te horen, dat de cursus meteen die zaterdag zou plaatsvinden en dat er nog 1 plaats was …  Wat kan een dame dan nog doen? Van harte “Ja” zeggen dus. Het verstand was inmiddels resoluut opzij geschoven. En wat heeft het mij en mijn klanten prachtige dingen gebracht!

Inmiddels doet zich “natuurlijk” binnen mijn praktijk een verschuiving voor: de nadruk begint steeds meer te liggen op Jassentechniek. En ik kan alleen maar genieten en glunderen. Genieten van mijn klanten en glunderen van hun (positief) verbijsterde reacties over de verbeteringen in de kwaliteit van hun leven die zij al in korte tijd ervaren.

Meer weten?

Klik hier voor mijn website (Overveen), of hier voor de website van ontdekker, ontwikkelaar Jassentechniek Hans de Waard (Oss), of hier voor de website van Linda van Reijn, trainer Jassentechniek voor mens en dier.

Eén reactie

  1. Wat een heerlijke blog om te lezen. En heel herkenbaar!

Reageren is niet mogelijk