Ik weet hoe het moet – ja ja

Nou geef ik al een paar jaar trainingen o.a. op het gebied van onderhandelen. Ik weet hoe het moet. HaHa. Totdat er iets heel verleidelijks op mijn pad komt.

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de LibelleAcademy.nl. Of ik een online workshop voor hen kon maken voor hun nieuwe online workshop platform. Onmiddellijk sloeg er een ja ja JA JAAAAA!!! door mijn aderen. Mijn gezond verstand sloeg op hol en verdween naar verre grazige weiden.

Gelukkig voor mij trad er een proces in werking waardoor ik m’n verstand redelijk op tijd terug kreeg. Mijn contactpersoon gaf aan dat zij een mail met een concept voorstel naar mij toe zouden sturen. Die kreeg ik meteen dezelfde dag.

Intussen had ik een tekstschrijvend nichtje gebeld met het goede nieuws. “Uh, uh,” zei zij, “pas je eigenlijk wel jouw eigen raad toe op jouw onderhandelingen?” Dit was het schaamrood-op-de-kaken moment. Compleet vergeten! Ik was zo blij en vereerd met het feit dat de Libelle contact met mij had opgenomen, dat ik mijn eigen aanpak, regels, raad, etc. volledig overboord gegooid had. Zonder mijn nichtje had ik het concept voorstel waarschijnlijk ongezien getekend teruggestuurd. Achteraf gezien werd mijn verstand verduisterd door drie mechanismen.

De mechanismen die bij mij speelden zijn:

  • reputatie van de Libelle: betrouwbaar, integer. Dus: alles wat zij voorstellen moet dus wel goed zijn en hoef ik niet naar te kijken.
  • sympathie voor de doelgroep van Libelle.
  • vereerd en gevleid voelen (Niets menselijks is mij vreemd 🙂

Voorbereiding, voorbereiding, voorbereiding! Nou ja, nadat ik (met moeite) was afgedaald van mijn roze wolk, ben ik volgens de regelen der kunst te werk gegaan. Ik heb:

  • Met verschillende tekstschrijvers in mijn netwerk contact gezocht en gevraagd wat redelijk / onredelijk was.
  • Op basis van deze informatie ben ik stil gaan staan bij wat ik wil.
  • Gekeken naar mijn belangen en de belangen van de LibelleAcademy.
  • Mijn eigen voorbereidingsformulier ingevuld.

Vervolgens ben ik met vertrouwen het telefoongesprek ingegaan. En het was een LEUK en informatief gesprek! De zaken die ik belangrijk vond zijn gehoord en begrepen. Het contract is daarop aangepast. Verder zijn het natuurlijk leuke mensen daar bij de Libelle.

Nu zijn we weken verder. De online workshop teksten en oefeningen zijn af en opgestuurd. Het zit nu ‘in de molen’ voor de Libelle saus en als alles goed gaat komt de workshop op 21 januari 2013 online en is beschikbaar voor een zeer redelijk (lees: klein) bedrag, dames. Prijs kan nu nooit meer als smoes worden gebruikt.

Voor diegenen die na het doornemen van de online workshop meer willen: ik doe daar een prima aanbod. Dus….

 

Reageren is niet mogelijk