Over mij

Stress coach, burn-out coach, life coach.

Wie ben​ je?

Ik ben Madjori Veldema. Nobco/EMCC geaccrediteerd Senior life en career coach/counselor, gespecialiseerd in stress en burn-out. Daarnaast ben ik ook trainer en ondernemer . Heb zeer brede interesses (ander woord voor nieuwsgierig) variërend van de werking van het brein tot hoe werkt intuïtie en wat kan je ermee? Verder hou ik van logica en feiten en kan niet tegen onrechtvaardigheid.

En ook: praktisch, betrokken, hoogsensitief (HSP), heldervoelend, healer, mediamiek. Goedlachs, vaak extravert en toch ook introvert. Daarnaast vrouw van John en moeder van twee studerende zonen.

Wat doe je?

In mijn praktijk “Veldwerken”, coach en train ik studenten, professionals, medewerkers, leidinggevenden en zelfstandigen die in hun werk of privé onder andere worstelen met vraagstukken op het gebied van faalangst, (persoonlijk) leiderschap, hsp, (werk)stress en burn-out, zodat zij uiteindelijk beter, plezieriger en effectiever werken. Iedereen is meer dan een hoofd op pootjes. Hoofd en hart verbinden maakt sterker.

Wat is jouw kracht?

Wat is mijn kracht... Lastige vraag. Mijn aanpak is zeer persoonlijk. Eigenlijk continu maatwerk. Daardoor hoeven trajecten niet zo lang te duren. Meestal rond de 6 sessies of korter.

Mijn cliënten zeggen, dat ik heel snel de vinger op de zere plek leg en hen dan op een zeer pragmatische, betrokken, ontspannen wijze ondersteun op een manier die bij hen past. Verder zijn ze te spreken over de veiligheid die zij ervaren.

Hoe is het zo gekomen?

Van kinds af aan ben ik nieuwsgierig naar mensen en wat hun beweegt. Van kinds af aan “weet” ik wat mensen schelen, wat hun drijfveren en blokkades zijn en waar hun oplossing ligt. Als kind word je niet erg serieus genomen daarin en mijn opmerkingen over hoe iemand zich voelde, werden helemaal niet gewaardeerd. Mijn waarnemingen werden frequent ontkent (veel later hoorde ik pas dat ze accuraat waren). Hierdoor heb ik heel erg lang aan mijzelf getwijfeld.

Wat ging er goed?

Gelukkig ging ik na mijn middelbare schooltijd even een jaartje werken (ja, dat dacht ik toen) bij een bank op de afdeling Personeelszaken. Een tussenjaar voordat ik rechten of psychologie zou gaan studeren.

Dat tussenjaar zijn er heel veel geworden, waarin ik de leukste functies van de wereld heb vervuld. Waarin ik gelegitimeerd mensen van alles mocht vragen. Waarin ik heel veel studies heb gedaan zoals een HBO beroepsopleiding en opleidingen, zowel op bancair-/communicatief gebied als op alternatief intuïtief gebied. Waar ik mijn vleugels heb kunnen uitslaan, zowel in Nederland als in het verre buitenland èn waar ik hele leuke collega’s heb leren kennen.

Wat kon beter?

Helaas zijn er ook jaren en functies geweest waarin het niet zo goed ging. Waarin ik twijfelde aan mezelf en aan mijn werkomgeving, inclusief collega’s. Waarin ik klachten had die ik nu burn-out zou noemen. Jaren waarin ik de weg kwijt was en ik als een zombie op het werk zat.

Dat zijn de jaren waarin ik – achteraf gezien (ik wou soms dat het vooraf was) – het meest tot inzichten gekomen ben en gegroeid ben.

In dat groeien ben ik geholpen onder andere door adviezen van collega’s en vrienden. Het beste advies ooit was het krijgen van de naam van een coach. En coaching heeft mij het meest geholpen. Ik kan zelfs beweren, dat van alle investeringen die ik in mijzelf gedaan heb, coaching en bewustzijnsstudies mij het meest geholpen hebben in mijn carrière, persoonlijke groei en functioneren. (Meer nog dan die theoretische HBO Personeelswerk en de bankstudies.)

En toen?

Uiteindelijk heeft dit ervoor gezorgd, dat ik tot het besluit kwam dat de bank mij niets meer te bieden had en ik niets meer te bieden had aan de bank. Toen ben ik vertrokken. Dat was niet makkelijk. Zoveel jaar laat je niet zo maar achter je. En ja, ik heb heel erg aan mezelf getwijfeld: Aan mijn kennis, kunde en vaardigheden. En ja, ik zag het soms erg somber in, want wie zat er nou op mij te wachten?

En daarna?

Ik nam toen het besluit dat niemand zich zo beroerd zou mogen voelen als ik toen. Dat kan echt anders. Door mijn werkervaring, opleidingen en trainingen heb ik ook geleerd hoe het anders kan en begeleid ik anderen op hun pad omhoog in mijn inmiddels bloeiende praktijk. 

En nu?

Nu heb ik al jaren een succesvolle praktijk en ondersteun ik mensen op hun groeipad naar minder stress, naar leuker werk, naar effectiever werken, naar beter communiceren, naar lekker in hun vel, naar betere relaties.

Met welke vragen komt men binnen?

Dat verschilt nogal. Dat varieert van het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, omgaan met moeilijke situaties, loopbaanbegeleiding, verbetering van functioneren en persoonlijk leiderschap tot traumabegeleiding en rouwverwerking.

Welke boodschap heb je?

Ik vind dat mensen het allerbeste verdienen. Dat zij zich lekker voelen in hun lijf, in hun relaties en in hun werk. Als dat niet zo is en er stress, of een burn-out ontstaat, dan gun ik iedereen een goede coach, counselor, of therapeut die hen helpt om daaruit te komen.

Wat levert werken met jou op?

Dan is het misschien het beste om een kleine opsomming te geven van wat m’n cliënten zeggen wat het hun heeft opgeleverd.

 • Ik heb weer rust in mijn hoofd en in mijn lijf.
 • Ik heb helderheid over wat ik wil en hoe ik dat kan bereiken.
 • Ik kan makkelijk keuzes maken die bij mij passen.
 • Ik heb weer grip op mijn leven.
 • Ik heb weer prettige relaties met de mensen om me heen.
 • Ik zit weer lekker in mijn vel.
 • Mijn werk geeft me weer voldoening en plezier.
 • Ik kom weer helemaal tot mijn recht.

En als anderen dat ook willen?

Neem dan beslist contact met mij op. Je bent welkom.

Of je vraagt een gratis gesprek aan.

Om te bepalen hoe jij je wel wilt voelen.

Wat zeggen cliënten over jou?

Daarvoor kan je misschien het beste mijn pagina “Ervaringen” lezen. Het komt erop neer dat zij blij zijn met mij en ik blij ben met hen. Mijn klanten geven mij gemiddeld een 8,8 voor de effectiviteit van de sessies. En daar ben ik heel trots op.

Ben jij uitgeleerd?

Nee. Nooit. Ik ben ontzettend nieuwsgierig en leergierig en dat komt mijn coaching alleen maar ten goede. Alles wat ik leer, verwerk ik in mijn coaching. Los van de continue bijscholing, ben ik bijvoorbeeld op dit moment bezig met twee trainingen, i.e.:

 • Zelfcompassie - de kunst om jezelf met dezelfde compassie te behandelen als jij een goede vriend of vriendin zou behandelen. (En da's nog aardig lastig, want ik heb meer geduld met anderen dan met mezelf.} Inmiddels zet ik dit ook in bij mijn coaching met hele mooie bijzondere resultaten.
 • Opleiding tot GFS expert - ofwel expert in de Gedragsflexibiliteitsschaal. De test waarin jij (of je team) uitvindt in hoeverre je in staat bent in verschillende situaties authentiek en effectief te functioneren. Daarnaast geeft het o.a. inzicht in je talenten, valkuilen, drijfveren, energie en balans. Een prachtig instrument om meer inzicht in jezelf te verkrijgen. Wist je trouwens dat je de GFS test gewoon gratis kan doen en bekijken? 

Wat wil je verder nog vertellen?

Dat ik aangesloten ben bij de volgende organisaties waardoor je zeker bent van de kwaliteit van de coach.

 • Coaching Nederland, een organisatie met een landelijk netwerk van op kwaliteit getoetste top coaches waar veel gerenommeerde landelijk opererende werkgevers gebruik van maken.
 • NOBCO, de Nederlandse Organisatie van Beroeps Coaches, waar ik geaccrediteerd en geregistreerd ben als Senior Coach.

Verder ben ik

 • Jassentechniek Master, waardoor ik gespecialiseerd ben in het energetisch verwijderen van "de jas" met ballast.
 • Body Mind Release Therapeut, waarin ik mijn cliënten leer hoe zij zichzelf kunnen verlichten en verstevigen door gerichte oefeningen.

Ook pas ik andere technieken toe als: RET, EMDR, focussing, lichaamswerk, intuïtieve oefeningen, symboliek, visualisaties, mindfulness en wandelcoaching in de Kennermerduinen.

Verder ben ik gespecialiseerd in:​

 • Burn-out & stress coaching
 • Life, Career & Performance coaching
 • Intuïtieve ontwikkeling (waar zit dat en hoe zet ik dat praktisch in in mijn werk?)

Wat is je werkachtergrond geweest?

Nou, dat is echt een vorig leven. Ik ben HR-, loopbaan- & organisatieadviseur geweest. Heb gewerkt als kwaliteit-, procesmanager en risicoadviseur. Ook heb ik gewerkt als trainer/ontwikkelaar, workshopbegeleider en procesbegeleider (facilitator) in binnen- en buitenland.

Het leuke is, dat ik al mijn ervaringen weer meeneem in mijn coaching. ​

Reageren is niet mogelijk